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Informal clarifications
by the GRE Secretariat

on Regulation format



Question #1

Can you confirm that for the editing of the simplified UN Regulations we can follow the indications
provided in the UN Editorial Manual (http://dd.dgacm.org/editorialmanual/) and in document
ECE/TRANS/WP.29/2010/147/Rev.1 “New Format for documents”? | have noticed that document
ECE/TRANS/WP.29/2010/147/Rev.1 was issued in 2010, is there any updated version?

There are no updated guidelines. These documents are still relevant and can be used. The only
difference is formatting of tables where we now put a bold horizontal line after the head row and at
the end of the table (see Example #2: Reg. 6, Rev.6). Please note that the UN Editorial Manual is the
official source for the UN editing rules.

Question #2

You have already explained that there are no specific rules for the format of the drawings (e.g. JPG,
DWG, etc.) nor for references within the same UN Regulation like “Par. 2.2 above / below”, “Par. 2.2 of
this Regulation”, “Par. 2.2 of this UN Regulation”, etc...

Indeed, there are no specific rules for the drawings, but they should be editable (in particular text
boxes) for translation purposes. For references to paragraphs within the same Regulation (body or an
annex), additional clarifications like 'below’, 'above’, 'of this Regulation’, etc. are not necessary. They
are only required if you refer to a paragraph outside the body or an annex where you put these
references. For example, if in Annex 3 you refer to para. 2.7. of the same annex, you simply put
'‘paragraph 2.7'. If in Annex 3 you refer to para. 2.7. of the body, you put 'paragraph 2.7. of this
Regulation'. If in Annex 3 you refer to para. 2.7. of Annex 5, you put 'paragraph 2.7. of Annex 5'.


http://dd.dgacm.org/editorialmanual/

Question #3

Inside tables, is it correct (or maybe required) to number the rows like paragraphs?
| am providing you some examples for prompt reference.

I have discussed this issue with our editor who indicated that Example #2: Reg. 6, Rev.6 is the right
one. In other words, the lines in a table cannot be numbered to follow the paragraph numbering. The

only number that is required for our formatting purposes is Table 1, Table 2, etc. when there is more

than one table.

Example #1: Reg. 7, Rev.6

6. Intensity of light emitted

6.1. The light emitted by each of the two devices supplied shall be in the
reference axis. of not less than the minimum intensity and of not more than

the maximun intensity specified below:

Maximum luminous intensity in ed

when used as

Minimum lumin
intensity in cd

S2 (variable)

Lamp (single)
marked "D"
(paragraph
4.226)

6.143. S3 (steady) 25 110 55
6.1.44. S4 (variable) 25 160 80
6.1.5. For an assembly of two or more lamps the total intensity shall not exceed the

maximum value prescribed for a single lamp.

Example #2: Reg. 6, Rev.6

6. Intensity of light emitted
6.1. The light emitted by each of the two devices supplied shall be in the case of
direction indicators of categories 1, la. 1b. 2a. 2b. in the reference axes. in
the case of direction indicators of categories 5 or 6 in ¢ according
to Annex 1 of not less than the minimum intensity - : than the
maximum intensity specified below:
Maximy « ed when used as
D.f‘!‘{’(‘f]b" -1
indicator of Mininim luminous igle) marked “D" (see
category intensity in ed Sir aragraph 4.2.2.3. above)
1 175 500
la 600
1b 600
2a (steady) 250
2b (variable) J0 500
5 280 140
6 R 280 140
6.1.1 For an assembly of two cection indicator lamps the total intensity

shall not exceed the maxin. e,
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