
Input from Netherlands: Query e-call devices relating to R.10 (EMC)  
 
Recently a couple of questions concerning  e-call devices, in relation to R.10 came up.  
These question were: 
 

- Will it be possible to get a Technical Interpretation regarding e-Call devices and what modes they 
need to be tested to as part of Regulation 10.05 Certification? 

- Have there been any discussions resulting in technical guidance at international level with other 
Approval Authorities and Technical Services in terms of how to test / operating modes for e-Call 
devices when certifying to Regulation 10.05 (our understanding is that the e-Call function is 
planned to be explicitly included in revision 06 of Regulation 10)? 

- Is the e-Call function defined as ‘Immunity Related’ with reference to Regulation 10.05? 

 

Background… 
Typical operating modes for e-Call devices are : 
- Idle 
- Making a Manually Enabled Call (voice and data) 
- Making an Automatically Enabled Call (voice and data) 
 
Could the GRE TF EMC perhaps provide some assistance/information on these questions concerning 
R.10 (EMC)? 
 


